Jajem jonge!

Jajem? Ja, Jajem ja. Jajem, jenever op z’n oud (of plat?) Amsterdams. Een jonge borrel zoals ‘ie gedronken wordt in de meest bruine kroegen van onze hoofdstad.

De drie gappies Jamie, Maarten en Sunny vonden het – zoals een nieuwe traditie van gedestilleerd betaamd – tijd worden om de oude spirit nieuw leven in te blazen. Ras-Amsterdammers als ze zijn, is de Amsterdamse identiteit van Jajem dus ook niet ver te zoeken. Alle drie zijn bekende koppen in het Amsterdams nachtgedruis (Kopstootbar!), dus de stap naar een eigen drank was dus ook geen hele gekke.

Een jaar geleden was de eerste batch van Jajem een feit – wat zijn ze eigenlijk nog piep hè? Jajem wordt gedestilleerd in Amsterdam-Noord, in samenwerking met distillateur Pieter Verhoeven.  Volgens de gasten zelf is Jajem jenever anno 2015. Niets ouwelullen-drankje, vernieuwend moest het worden. Toegankelijk en een ode aan Amsterdam en zijn jenevergeschiedenis. Vinden we helemaal mooi. Oh, en dan issie ook nog ‘small-batch, handgemaakt in Amsterdam en 100% biologisch.’ Ticking the boxes.

Ondertussen fuiven deze heren er lustig op los, ondertussen in hun eigen Kopstootbar nabij het Leidseplein (jawel!). Uiteraard een heleboel Jajem op de kaart, in de mix ontzettend lekker, maar ook genoeg koude borrels – met of zonder biertje er naast. Want ja, kopstoot dus…

Lang verhaal kort; Jajem is een jonge jenever zonder pretenties, mét een heleboel lol. Op z’n Amsterdams. En nu dus ook bij je thuis!