Echt klassiek Engels vakmanschap. Fentimans doet het voor je. Met plezier.

Fentimans is een bedrijf dat het allemaal nét even anders aanpakt. Het maakt dranken die stuk voor stuk gebrouwen zijn. Een proces dat met het benodigde geduld en finesse zorgt voor een uitmuntend resultaat: gebrouwen meesterwerkjes. Een proces dat al vanaf 1905 geperfectioneerd wordt. En dat proef je.

Vanaf het moment dat John Fentimans een recept voor gebrouwen ginger beer in handen kreeg als onderpand voor een verstrekte lening in 1905, tot het moment dat zijn achterkleinzoon Eldon Robson als huidige meesterbrouwer bezig is met nieuwe ontwikkelingen. Fentimans staat nog altijd voor kwaliteit. Eerlijke, onovertroffen, klassieke kwaliteit.

Alle smaken, nieuwe variaties en ingrediënten worden zorgvuldig getest in het alom bekende Hexham, Northumberland (noordoost Engeland). Gewoon door medewerkers van het familiebedrijf zelf. Geen kunstmatige toevoeging komt daar het pand in, om de echte smaak van de dranken te waarborgen.

Tegenwoordig wordt Fentimans geprezen als een van de betere frisdranken op de markt. Soms alleen ook wat minder goed begrepen. Zo is Fentimans Victorian Lemonade in 2009 verboden voor verkoop aan minderjarigen in het plaatsje Houlton, Maine (Amerika), omdat er op het etiket vermeld staat dat er minder dan 0,5% alcohol in de drank zit.

Dat in praktisch alle frisdranken een minimale hoeveelheid alcohol zit maar het daar niet op het etiket staat, én dat de minimale hoeveelheid nooit kan zorgen voor een staat van dronkenschap, maakte de gemeenschap niet veel uit. Poor kids.

What happened next? De vraag naar Fentimans wereldwijd steeg, kinderen in Houlton verloren hun plezier en niemand werd ooit dronken van de frisdranken van Fentimans.

Oke, behalve van de Hollows Fentimans Alcoholic Ginger Beer dan.