Ergens aan de andere kant van de oceaan, aan de stralende oostkust van Australië ligt een klein plaatsje met de naam Bundaberg. In dat plaatsje waren het Neville en Gladys Fleming die in 1960 op het bijzonder goede idee kwamen om gemberbier te gaan brouwen. Gemaakt van ingrediënten uit de lokale omgeving, om de drank in diezelfde omgeving ook weer te verkopen.

Ruim 50 jaar later is het brouwen van gemberbier een gouden idee gebleken. Bundaberg Brewed Drinks worden onderhand in steeds meer landen over de hele wereld verkocht (nu al meer dan dertig)  en ze worden geprezen om de krachtige smaak van de dranken die ze voortbrengen (Russell Crowe, anyone?).

De karakteristieke fles is uitgegroeid tot een onmiskenbaar herkenningspunt van Bundaberg. En dat terwijl de aparte vorm vooral gebaseerd is op praktische overwegingen. In deze vorm kon er namelijk meer drank worden vervoerd, in tegenstelling tot de flessen met langere halzen.

In de loop der tijd werd Root Beer toegevoegd aan het assortiment. Een ware krachtpatser als het op smaak aankomt. Misschien daardoor wel een van de beste toonbeelden van het vakmanschap en de passie die de mensen in het plaatsje Bundaberg in hun producten stoppen.

Nog altijd family-owned. Nog altijd gevestigd in Bundaberg. Nog altijd een 7-dagen durend brouwproces. Nog altijd de focus op kwaliteit. Bundaberg Brewed Drinks is here to stay.

Ain’t that something?