Wat doe je als je als café ziet dat de grote brouwers elk jaar klakkeloos de prijzen van pils verhogen? Dan ga je gewoon zelf brouwen, aldus de jongens achter Café Kostverloren in Amsterdam West.

Het experiment begon in de keuken, maar al heel snel smaakte dit naar meer en in 2014 was het zover: de jongens openende in een voormalig klooster in de Pijp hun eigen brouwerij. En niet zonder succes! Tijd voor een tweede; Brouwerij Troost opende in 2015 een grote locatie op het Westergasterrein.

Het bier dat Brouwerij Troost brouwt bevindt zich op een heel breed bierspectrum. Er zijn easy going bieren zoals Lager en een traditionele-maar-o-zo-lekkere Weizen, die je flink kunt en wílt doordrinken, maar ook de doorgewinterde biernerd komt aan zijn trekken. Zo is bijvoorbeeld hun IPA volbitter en zal de Barley Wine een aangename rooie glos op je toet toveren.  Oh, en de Saison is ook het proeven meer dan waard.

Enne, zie je bij andere biertjes dat het gebrouwen bij Brouwerij Troost? Klopt. Brouwerij Troost stelt namelijk zijn ketels beschikbaar voor huurbrouwers.

Maar hier is het verhaal niet mee af. Brouwerij Troost heeft tegenwoordig ook een heuse destilleerderij! Om de hoek van onze Drankerij nog wel. We like.