View products

Merk | Brouwerij Frankendael

De buren van Dorstlust’s Drankerij in Amsterdam Oost. Brouwerij Frankendael, opgericht in 2015, is een relatief jonge brouwerij, maar de missie is duidelijk: mooie easygoing biertjes.

Zoals de makers zelf vertellen: ‘Fun! Bier moet leuk zijn, je drinkt het om een leuke avond te hebben en wij hebben een hoop lol in het bedenken van nieuwe bieren.’

De lol die de makers Frank en Lei hebben is niet alleen terug te zien in de cartooneske etiketten maar vooral in de smaak. ‘Bier moet je aanspreken’ zegt Frank ‘dit zie je terug in onze labels. Ze vertellen een verhaal en hebben een ‘bold’ karakter. Dat geldt natuurlijk ook voor de inhoud van ons bier, dat moet vooral lekker zijn. Toegankelijk maar toch uniek.’

 Met de Mello Pale Ale een lichtzoetige topper met het aroma van citrus drinkt net zo makkelijk weg als dat ‘ie klinkt. De White Basterd is een lichtbitter biertje waar je u tegen zegt, gebrouwen met Siciliaanse peren en met karakter van onder andere cactus. Maar vergis je niet, deze basterd heeft me toch een body… Nee, en dan T.I.T.S! Check het zelf maar gewoon.

En mocht je niet van bier houden, dan wil je deze knappe flesjes alsnog. Man man man, wat zijn we blij met deze plaatjes.