Bear Cider is een appelcider van Nederlandse bodem. Eigenlijk gek dat Nederland – appelland bij uitstek – geen eigen goede cider had dachten de makers. ‘ Wij vinden  dat er in Nederland, ook echte én echte lekkere cider van eigen bodem gedronken moet kunnen worden. Dat is de missie van Bear Cider.’

De cider, dat zijn oorsprong vindt op het landgoed Beerze in Overijssel, wordt gemaakt van vers appelsap (en dus niet van appelconcentraat met water en alcohol zoals je soms tegen kan komen). Een echte cider dus van 7(!) verschillende appelsoorten – sommige fris, sommige zuur –  om een perfecte balans te vinden tussen zuur, zoet en bitter. Een beer (het dier, niet de Engelse vertaling van bier) van een cider dus.

De maakproces volgt keurig de jaargetijden: ‘na de pluk in het najaar worden de appels geperst, vergisting en rijping vindt plaats in de winter en in het voorjaar wordt de cider geblend en gebotteld.’

Hollandse natuur op zijn best dus dit appeltje voor de dorst!