Kick-Ass Beer! Dat is de missie. En dat lukt de boys – Pieter Langendijk en Sebastiaan van den Bosch –  behoorlijk goed. Sinds 2014 zijn de jongens fulltime aan het proeven, experimenteren, proeven en natuurlijk aan het brouwen.  En proeven.

Als voormalig chef weet Sebastian mooie smaken bij elkaar te brengen in de bieren. ‘Na een Rock&Roll bestaand als chef, waar een streng dieet van vodka en sigaretten bij hoorden,  kreeg ik een echte baan’ verteld Sebastiaan. ‘Ik kwam te wonen in Oost en Brouwerij ’t IJ werd een vast honk. Op dat terras ontstond niet alleen een passie voor craft beer, maar leerde Pieter en Sebastian elkaar kennen.

Na een reis in Australië, waar de brewpubs al het straatbeeld bepaalde wisten de jongens het zeker: we gaan zelf brouwen.  ‘Mijn eerste brouwsel was geen topper’ durft Sebastiaan te geven, maar het experimenteren ging door. Vooral met Pale Ales, waar de boys een voorkeur voor hebben.  ‘een Amerikaanse style die doorgaans iets subtieler gehopt zijn dan een IPA en een fris doordrinkbaar karacter heeft maar met uitgesproken hop aromas. Een echte dorst lesser in het warme Sydney’

‘Met de cowboy mentaliteit van ons beiden is alles toen in een stroomversnelling geraakt en hebben we als snel onze eerste 1000 liter gebrouwen. Onze filosofie hoe tot deze bieren zijn gekomen is simpel, “If we like it, others surely will too.” In andere woorden: als wij de bieren maken waar we zelf blij van worden moet dit ook resoneren bij ons publiek. Daarbij leggen we de nadruk op de BIG American Hop flavours en frisse doordrinkbare bittere bieren.’

In middels wordt er grotere schaal gebrouwen in de ketels van Lindeboom en bij Brouwerij Troost en misschien belangrijker: De Amsterdam Brewboys  hebben hun zinnen gezet op hun eigen brouwerij/brewpub. Gun ze nog een paar maanden en dan zit je ongetwijfeld bij de heren aan de toog!